Stor biografguide

Her kan du danne dig et overblik over de danske biografer

CupoNation har foretaget en omfattende undersøgelse over biograferne i Danmark, da Oscar-sæsonen snart er over os.

Vi har samlet de vigtige oplysninger vedr. billetpriser, sæder, teknik, handicapservices, osv. Tag et kig på vores infografik herunder og find ud af, hvordan din region klarer sig i forhold til de andre.

Her får du overblikket

 

Lidt om undersøgelsen

Nogle af de interessante punkter: Kigger man på gennemsnittet af den billigste mindstepris på voksenbilletter , har Region Midtjylland den billigste (77,14 kr.), hvorimod Region Sjælland har den dyreste på 85 kr.

Kigger man på gennemsnittet af den dyreste makspris på voksenbilletter , har Region Nordjylland den dyreste (103,33 kr.), hvorimod Region Sjælland har den billigste på 93,33 kr.

(Billetpriserne er inddelt i mindstepris og makspris, da alle biograferne ikke har én fast pris til deres billetter. De tilbyder dog et prisomfang, som har lagt grund for mindstepris og makspris beregningerne)

I region Syddanmark betaler man i gennemsnits mest for tillæg til helaftensfilm (25 kr.), hvorimod i Region Sjælland betaler man kun 15 kr. I gennemsnit.

Hvis man vil se sine film i 3D, er Region Hovedstaden den billigste med et gennemsnit på 15,63 kr. I 3D-tillæg til billetten. I Region Syddanmark betaler man mest i gennemsnit for 3D, med et tillæg på 30 kr.

Ønsker man at reservere sin billet i forvejen, er det billigst i gennemsnit at gøre i Region hovedstaden (8,50 kr.). Hvorimod i Region Sjælland og Region Nordjylland koster det 10 kr. I gennemsnit, for at gøre det samme.

Region Sjælland har i gennemsnit de mindste lærreder (39,77 m2), hvor Region Hovedstaden har de største (79,65 m2)

92,16 pct. Af biograferne har en slikbutik/café tilknyttet.

78,43 pct. Af biograferne tilbyder at se film i 3D.

86,27 pct. Af biograferne har adgang til handicappede

62,75 pct. Af biograferne tilbyder teleslynger til hørehæmmede.

Der er i alt 37.042 sæder fordelt ud på 268 sale, i de 51 biografer. Til sammenligning er Telia Parken i København, som har ca. 38.000 sæder, til fodboldkampe

Information omkring undersøgelsen

- Dataen er insamlet januar 2018
- Dataen er indsamlet via de enkelte biografers egne hjemmesider, samt Kino.dk
- Undersøgelsen er ikke lavet i samarbejde med Kino.dk
- Du kan se og downloade den originale data her