Stor biografguide

Her kan du danne dig et overblik over de danske biografer

Er biografen ved at være en uddød underholdningsform? I mange artier var biografen en foretrukken aftenunderholdning, valgt af bade par, venner og familiar, men I de seneste år har biografen som samlingspunkt oplevet en stor tilbagegang. Det skyldes flere forskellige faktorer I samfundet samt vores hurtigt udviklende teknologi. Blandt andet har vores vaner ændret sig drastigt, allerede siden fjernsynet i sin tid kom til, men endnu mere signifikant efter online streaming af film og TV-serier kom til. Dette, samt ulovlige downloads fra internettet har været årsag til den faldende popularitet af biografer. Dog er der i særdeleshed én ganske særlig begivenhed der kræver biograf! Nemlig premierer på vigtige film, samt store prisuddelinger såsom Oscar-uddelingen. CupoNation har foretaget en omfattende undersøgelse over biograferne i Danmark, da Oscar-sæsonen snart er over os.

Målet med vores artikel og denne undersøgelse er derfor at samle nogle informationer om biografer i Danmark, og dermed få et mere fuldent overblik over, hvad der egentlig former danskernes biografvaner i disse dage. Der kan være mange faktorer med i overvejelserne når der skal besluttes hvor weekenderne eller aftenerne med venner, familie eller partner skal tilbringes. Hvor store er lærrederne? Hvad koster billetterne? Og andre spørgsmål som disse er hver især med til at afgøre hvorvidt vi vælger en aften foran det store lærred fra eller til. Vi har samlet de vigtige oplysninger vedr. billetpriser, sæder, teknik, handicapservices, osv. Tag et kig på vores infografik herunder og find ud af, hvordan din region klarer sig i forhold til de andre.

Her får du overblikket

 

Lidt om undersøgelsen

Nogle af de interessante punkter: Kigger man på gennemsnittet af den billigste mindstepris på voksenbilletter , har Region Midtjylland den billigste (77,14 kr.), hvorimod Region Sjælland har den dyreste på 85 kr.

Kigger man på gennemsnittet af den dyreste makspris på voksenbilletter , har Region Nordjylland den dyreste (103,33 kr.), hvorimod Region Sjælland har den billigste på 93,33 kr.

(Billetpriserne er inddelt i mindstepris og makspris, da alle biograferne ikke har én fast pris til deres billetter. De tilbyder dog et prisomfang, som har lagt grund for mindstepris og makspris beregningerne)

I region Syddanmark betaler man i gennemsnits mest for tillæg til helaftensfilm (25 kr.), hvorimod i Region Sjælland betaler man kun 15 kr. I gennemsnit.

Hvis man vil se sine film i 3D, er Region Hovedstaden den billigste med et gennemsnit på 15,63 kr. I 3D-tillæg til billetten. I Region Syddanmark betaler man mest i gennemsnit for 3D, med et tillæg på 30 kr.

Ønsker man at reservere sin billet i forvejen, er det billigst i gennemsnit at gøre i Region hovedstaden (8,50 kr.). Hvorimod i Region Sjælland og Region Nordjylland koster det 10 kr. I gennemsnit, for at gøre det samme.

Region Sjælland har i gennemsnit de mindste lærreder (39,77 m2), hvor Region Hovedstaden har de største (79,65 m2)

92,16 pct. Af biograferne har en slikbutik/café tilknyttet.

78,43 pct. Af biograferne tilbyder at se film i 3D.

86,27 pct. Af biograferne har adgang til handicappede

62,75 pct. Af biograferne tilbyder teleslynger til hørehæmmede.

Der er i alt 37.042 sæder fordelt ud på 268 sale, i de 51 biografer. Til sammenligning er Telia Parken i København, som har ca. 38.000 sæder, til fodboldkampe

Information omkring undersøgelsen

- Dataen er insamlet januar 2018
- Dataen er indsamlet via de enkelte biografers egne hjemmesider, samt Kino.dk
- Undersøgelsen er ikke lavet i samarbejde med Kino.dk
- Du kan se og downloade den originale data her

Cuponation.dk er ejet af Imbull B.V. Copyright © 2020 Imbull B.V. Alle rettigheder forbeholdes. For kontakt: contact.us@cuponation.dk. Alle rabatkoder, der er markeret med "EKSKLUSIV" kan ikke anvendes af andre eller på nogen måder bruges uden skriftlig tilladelse fra CupoNation.
Alle kampagner er håndplukket af vores ansatte og er korrekte på tidspunktet for udgivelsen.